peuters spelen met poppen

Welkom op de site van Kijk Jules!
Op dit gedeelte van de site vindt u alles over dit unieke programma voor peuters.

Peuters kunnen nog geen poppenkast spelen. Met Kijk Jules! maken peuters op een gepaste manier kennis met poppenspel. Via kleine verrassingsspelletjes, korte situaties en verhaaltjes met allerhande poppen. De stapsgewijze groei van het eerste contact met de poppen tot het eenvoudig poppenspel wordt uitgewerkt met talrijke suggesties. Elke uitgeschreven suggestie wordt ondersteund met versjes, liedjes en sfeervolle muziek.

De peuters brengen ter kennismaking zelf een pop tot leven. Pas dan komen de poppen uit het poppenpakket aan bod, te beginnen met de kokerpoppen, vervolgens de vingerpopjes en als laatste de looppoppen. En de grote klaspop Jules? Die mag meekijken!

Het boek bevat ook allerlei tips om poppen te hanteren. Zowel voor de begeleider als voor de peuters. Creatieve begeleiders vinden in Kijk Jules! hun gading in de rubriek 'Zelf poppen maken'.
Kijk Jules! biedt ook klasdoorbrekende poppenspelen aan waarin bijvoorbeeld ouders, andere klassen of de hele school aan bod komen. Kortom, een waaier leuke ideeŽn voor iedereen die geboeid is door poppen.