beeldend spelen en creŽren

Welkom op de site van Doen Jules!
Op dit gedeelte van de site vindt u alles over beeldend creŽren met Jules.

Beeldend spelen met peuters betekent in de eerste plaats 'Exploreren en experimenteren'. Pas wanneer er voldoende geŽxploreerd en geŽxperimenteerd wordt door de peuters kunnen we overgaan naar knutselen en creŽren.

In de eerste fase daagt Doen Jules! de peuters uit om met al hun zintuigen te 'Exploreren en experimenteren'. Ze gaan aan de slag met materialen en technieken waar het ontdekken van kleuren en geuren, voelen en handelenÖ voorop staat. In de Doedoos zitten de uitgeschreven activiteiten in de vorm van fiches met allerlei prettige ideeŽn gerangschikt volgens materiaalgebruik, techniek of onderwerp.

In de tweede fase moedigen we peuters aan in zowel grof- als fijnmotorische activiteiten. Hier gaan ze meer procesgericht te werk. Elke peuter maakt zijn eigen versie van het kunstwerk. Wat denk je er bijvoorbeeld van om samen met jouw peuters een reuzenJules te maken? Een Jules, zo groot als de begeleider?

Jules doet ook mee! In de fase van het 'Exploreren en experimenteren', stimuleert en motiveert hij de peuters door suggesties te geven en vragen te stellen. Jules staat de peuters bij en tijdens de knutselactiviteiten draagt Jules een schortje, net zoals zijn knutselende peutervriendjes.